Alarmsysteem

nodig?

Alarm-adviseur.nl geeft u advies en tips over de aanschaf van alarmsystemen voor uw huis/kantoor/winkel. Daarnaast kunt u via deze website 6 alarm specialisten vergelijken. Op deze manier bespaart u tot wel 30% op de kosten.

Vergelijk en Bespaar tot 30%

De alarmsysteem voordelen/nadelen

Natuurlijk kennen alarmsystemen naast voordelen ook nadelen. Wij willen u graag over beide informeren, zodat u een wel afgewogen beslissing kunt nemen om een alarmsysteem te gaan kopen.

De alarmsysteem voordelen

Het belangrijkste van een alarmsysteem is toch wel dat het u gemoedsrust kan brengen. Zeker als u een gezin heeft en u zelf niet thuis bent. U weet dan dat uw partner en eventuele kinderen veilig zijn. U kunt zelf ook heerlijk slapen. Hetzelfde geldt natuurlijk als u op vakantie gaat.

Een ander voordeel van een alarmsysteem is, dat er ook een brandalarm en koolmonoxide alarm bij zit. Als u slaapt dan wordt u namelijk niet wakker van de rookgeur. Uw neus werkt namelijk niet als u slaapt. Het is daarom goed om een alarm te hebben tegen brand.

Ook kunt u een alarmsysteem koppelen aan een alarmcentrale. Dit is een sterk voordeel, aangezien er dan direct actie wordt ondernomen door de alarmcentrale.

De alarmsysteem nadelen

Een nadeel van een alarmsysteem is dat u zelf de sleutels niet moet verliezen. U kunt dan namelijk niet bij uzelf inbreken om uw eigen woning in te komen.

Een ander nadeel is dat u mogelijk een slecht gevoel krijgt van het alarmsysteem. U wordt nu paranoïde en verwacht overal een inbreker. En dat terwijl dit niet het geval is. Hoewel een groot voordeel de gemoedsrust is, kan het ook andersom gaan werken. U kunt overal inbrekers gaan zien en zichzelf insluiten in het huis.

Een draadloos alarmsysteem kent ook enkele nadelen. Zo kan het soms spontaan afgaan. En daar schrikt u en de buren natuurlijk van.

Een laatste nadeel wat we willen noemen is toch wel dat een goed alarmsysteem geld kost. U moet stevig investeren om een goed alarmsysteem te krijgen. Een goedkoop alarmsysteem zal vaak onvoldoende zijn om uw huis daadwerkelijk goed te beveiligen.